Beberapa orang mengatakan bahawa aksi bercakap lebih keras daripada kata-kata - dan dalam hubungan, tentunya terbukti benar. Fikirkanlah: Apabila rakan kongsi mengejutkan pada tarikh kegemaran, atau membantu anda belajar untuk peperiksaan, semuanya itu alternatif yang kuat untuk kalimat, "Saya sayang kamu."

Jadi jika anda tertanya-tanya, "Adakah saya dalam hubungan yang tidak berpuas hati?" - Kadang-kadang cara terbaik untuk mengetahui adalah untuk melihat bagaimana anda dan teman wanita anda bersikap saling menguntungkan. Menurut Dr. Gary Brown, ahli terapi pasangan terkemuka di Los Angeles, Amerika Syarikat, isyarat yang agak kecil itu sebenarnya cukup jelas, kerana ia menunjukkan bagaimana kedua-dua pasangan merasa satu sama lain, serta mengenai keadaan hubungan mereka.

Walau bagaimanapun, secara keseluruhan, semua isyarat ini menunjukkan kemungkinan yang salah atau kedua-dua pasangan merasa tidak berpuas hati atau tidak terpenuhi dalam hubungan itu. Oleh itu, memberi perhatian kepada pergerakan ini sangat penting - kerana selepas anda mengenal pasti mereka, anda boleh mengambil tindakan untuk mendapatkan akar masalah dan membuat perubahan positif.

Berikut adalah beberapa tabiat yang menunjukkan anda dan pasangan anda tidak gembira, seperti yang dilaporkan oleh halaman Elite Daily.

1. Anda telah berhenti mengucapkan terima kasih.

Tahap penghargaan anda mengatakan banyak tentang bagaimana anda bahagia atau berpuas hati dalam hubungan. Jadi menurut Dr. Brown, jika anda selalu mengucapkan terima kasih kepada semua perkara kecil seperti membuat kopi pada waktu pagi, mencuci pinggan mangkuk, dan tidak lagi menunjukkan penghargaan anda, itu boleh menjadi amaran dalam hubungan anda. Apabila anda tidak berpuas hati dalam hubungan, anda mungkin tidak memberi perhatian kepada perkara yang anda terima sebelum ini.

2. Anda mengelakkan perbualan yang sukar. 

Tidak kira betapa sihat dan bahagia hubungan anda, ada masa anda perlu berbincang dengan pasangan anda tentang sesuatu yang penting. Mempunyai perbualan yang sukar menunjukkan bahawa anda cukup prihatin tentang hubungan dengan ingin membetulkannya, tidak kira bagaimana janggal atau sukar untuk dibicarakan masalah yang dihadapi. Itulah sebabnya Dr. Brown mengatakan bahawa jika anda secara aktif menghindari bercakap mengenai perkara-perkara penting, seperti menyatakan keperluan atau kebimbangan anda, ini perlu diperhatikan.

Apabila anda tidak lagi cuba membincangkan masalah dengan pasangan anda, anda boleh menunjukkan bahawa anda tidak lagi memberikan sokongan dalam hubungan seperti sebelumnya. Dan yang lebih teruk ialah, jika anda tidak mempunyai perbincangan penting, anda boleh mula membina kebencian terhadap pasangan anda, sehingga anda menjadi lebih bahagia dalam hubungan.

3. Tidur pada masa yang berlainan. 

Bagi pasangan yang sudah berkahwin. Dr. Brown berkata perkara lain yang perlu diperhatikan ialah jika anda tidur pada masa yang sama dan sekarang anda hampir tidak pernah melakukannya.
Sudah tentu, jika anda mempunyai jadual kerja yang sangat berbeza dan tidak pernah dapat tidur atau tidur bangun yang sama, maka ini mungkin tidak benar. 

Tetapi bagaimana jika anda dan pasangan anda digunakan untuk menyikat gigi bersama-sama, bercakap bantal, atau bangun pada masa yang sama untuk bersenam di waktu pagi? Sekiranya anda tidak lagi berusaha untuk mengekalkan jadual yang sama, ia dapat menunjukkan bahawa anda tidak mengutamakan masa yang berkualiti bersama-sama.

4. Berhenti memanggil dengan nama samaran yang sayang Penggunaan

penggunaan julukan sayang adalah petunjuk kuat bagaimana bersambung dan gembira yang anda rasa dalam hubungan. Jika anda dan pasangan anda tidak pernah menggunakan nama panggilan sayang, maka ini tidak terpakai. Walau bagaimanapun, Dr. Brown mengatakan bahawa jika anda tiba-tiba berhenti menggunakan julukan penyayang untuk satu sama lain, maka anda mungkin mahu berhenti dan bertanya kepada diri sendiri mengapa.
Nama jujur ​​yang menyayangi biasanya menunjukkan bagaimana perasaan anda tentang pasangan anda. 

Jadi jika anda tidak memujuk mereka lagi dalam perbualan, anda mungkin tidak merasakan tahap kasih sayang dan kebahagiaan yang sama pada hari ini.

5. Tidak lagi menghantar mesej selamat pagi atau ciuman malam yang baik. 

Kadang-kadang, ini adalah perkara kecil yang dapat menunjukkan betapa peduli anda terhadap pasangan anda. Perkara mudah ini menunjukkan bahawa pasangan anda adalah perkara pertama dan terakhir di minda anda setiap hari. Begitu juga, ciuman cepat pada waktu pagi sebelum anda berdua bekerja, atau apabila anda pulang ke rumah dari kerja, adalah paparan kecil kasih sayang yang membuat anda tersambung. 

Dr. Brown menegaskan bahawa hubungan anda mungkin tidak begitu gembira seperti sebelumnya jika tabiat tidak berlaku lagi.