Malaysia mengambil mahkota yang lain di pentas global, dan kali ini percaya atau tidak, untuk negara ke-25 yang paling seksi di dunia. Keperibadian seperti Tan Sri Michelle Yeoh, pelakon Henry Golding dan model Amber Chia mungkin meletakkan kami di peta dunia.

Menurut laman web pelancongan antarabangsa Big 7 Media , 1.5 juta orang di seluruh dunia ditinjau untuk mendapatkan gambaran tentang tempat yang paling indah di dunia.

Ia menyatakan bahawa responden kaji selidik tidak diberi spesifikasi lanjut istilah "seksi", oleh itu, tafsiran itu terserah kepada responden.

Tinjauan itu meletakkan rakyat Malaysia di tempat ke-25 di dunia, di hadapan orang Amerika (ke-45), Jerman (ke-44), Sweden (ke-38), Thailand (ke-36), Rusia (ke-33), Cina (31) dalam kalangan yang lain.

Mengambil tempat teratas ialah Ukraine, diikuti oleh Denmark dan Filipina pada tempat kedua dan ketiga. 

Kaji selidik itu berkata Ukraine mempunyai "penampilan menarik", dengan itu, dengan mudah mengungguli pengundiannya untuk 2019.

Jajak pendapat itu menambah bahawa skor yang mengagumkan tentang keseronokan rakyat Denmark membuktikan bahawa "Denmark cantik dalam lebih banyak cara daripada satu".

Ia mengatakan bahawa Filipina mengambil tempat ketiga, kerana mempunyai banyak personaliti terkenal seperti petinju profesional Manny Pacquiao, bersama penyanyi penulis lagu Bruno Mars, sambil menambah bahawa ramai peserta Miss World yang keluar dari Filipina telah menjadikan negara itu pencetak gol terbanyak juga .

Mengumpul 10 pemain utama ialah Brazil (4), Australia (5), Afrika Selatan (6), Itali (7), Armenia (8), Inggeris (9) dan Kanada (10).

Negara paling seksi "paling seksi" di dunia pergi ke Ireland.