SEORANG juruukur terkejut apabila menemui rangka manusia dipercayai wanita ketika melakukan kerja pengukuran tanah di kawasan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) di Kampung Dato Abu Bakar Baginda, Sepang, pagi semalam.
Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Abdul Aziz Ali berkata, lelaki berkenaan bersama rakan sekerjanya melakukan kerja pengukuran pada 10 pagi sebelum terlihat selipar, pakaian dan bantal di kawasan berkenaan.
“Dia kemudian menghampiri dan mendapati terdapat beberapa tulang besar dibalut dengan selimut dan disyaki tulang manusia.


“Lelaki berkenaan kemudian melaporkan kejadian kepada polis sebelum sepasukan anggota ke lokasi kejadian,” katanya.
Abdul Aziz berkata, hasil siasatan polis menemui tulang manusia, selipar, cincin , sehelai jaket berwarna gelap, gelang tangan, tali pengikat rambut, seluar dalam, baju dalam dan sehelai selimut.
“Mangsa dipercayai seorang wanita dan berkemungkinan mayat mangsa ditinggalkan di tempat berkenaan kira-kira setahun lalu sebelum dijumpai.
“Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian boleh menyalurkannya dengan menghubungi Pegawai Penyiasat kes, Asisten Superintendan Wan Azirul 0387774222 atau datang ke mana-mana balai polis berhampiran,” katanya.
Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.-mymetro